Home

www.larkenclub.com


Geschiedenis Lark

Ontstaan Larkenclub

Overzicht Larken

Evenementen

Ingezonden

Contact
 

 


Prinsenhoftocht 201
6

“ Het weekend van de ongekende mogelijkheden”
Na een NIET- start van de Prinsenhoftocht van Bennie Wiegers en ik hebben we toch geprobeerd het veld Larken te benaderen, maar zijn we volkomen de weg kwijt geraakt in de doolhof van de mooie Friese wateren.
Bennie Wiegers had nog nooit een Lark gereefd en had daar wel een uur voor nodig om dat voor elkaar te krijgen met dat klapperende grootzeil…………………..maar toch gelukt.
Na de zeilronde van Friesland zijn we tegen 4 uur [niet gefinisht] op het starteiland aangekomen en met een warm kippensoepje ontvangen en dan zo snel mogelijk achter het bier om alle vermoeienissen te boven te komen en dat is uiteraard ook weer prima gelukt.
Heerlijk voetbal gekeken en geslapen bij Johan aan boord om zondag met frisse moed weer nieuwe uitdagingen aan te gaan.

De 1e wedstrijd gelukkig binnen de tijd gestart, ook Bennie had er weer zin in en deze keer iedereen met volle tuigage..
Het was mooi zeilweer en de wind een tikkeltje minder dan zaterdag, dus dat moest wel lukken.
Ben Wiegers nam de kop met zeer ruime wind naar boei 12 gevolgd door Douwe Jan, Jan Elzinga, johan Klaver en ik.
De angst voor de gijp om boei 12 was schijnbaar zo groot voor Ben, dat hij al 100 meter voor de boei omsloeg en weg was Ben.
Douwe Jan ging als eerst om boei 7, maar kon de hoogte in dit kruisrak niet houden, gevolgd door de L142, Johan Klaver, jan Elzenga en Johan Beekman.
Inmiddels had ik mijn papieren banenkaart verspeeld en begon ik aan een nieuwe doolhof, waardoor ik boei 3 aanhield i.p.v. boei 4.
Johan Beekman, die achter mij zeilde kreeg in de gaten dat het peloton ons niet volgde, waardoor wij laatste en eennalaatste werden. Johan Klaver 1e en Jan Elzinga 2e.
De 2e wedstrijd moest het dan maar gebeuren en dat lukte, maar wel na een pittige strijd uitgevochten te hebben met Johan Klaver, die normaal ook met een 2e plek toch de Zondag zou hebben gewonnen, ware het niet, dat hij is omgeslagen tussen 2 stuks 30 m2. Weg 1e prijs van de Zondag.
Ik hoop voor Johan dat hij dit in zijn eentje kan verwerken, maar gelukkig staat Johan Beekman nog al veel aan zijn zijde, die het verdriet van de 1e wedstrijd ook nog in zich heeft. Mannen steun elkaar!!!!!
Lukt dit niet, mail dan Bennie en Harry, ook wij zijn nog met de verwerking van dit weekend bezig.
Winnaar is geworden Jan Elzinga en zoon, 2e Fokke en 3e Harry.

L142 Harry Gierveld
 

naar boven