Home

www.larkenclub.com


Geschiedenis Lark

Ontstaan Larkenclub

Overzicht Larken

Evenementen

Ingezonden

Contact
 

 


Oudega 2008

Na een onstuimige week werd op de dag van de wedstrijd windkracht 2 à 3 verwacht en veel zon. En dat kregen we ook, hoewel de wind ons in de middag wat in de steek liet.
We hadden 12 deelnemende Larken, een nieuw record! Er werd een nieuwe Lark geïntroduceerd, de 96, een replica van de 94, door Johan Klaver gebouwd van het materiaal van een oude BMer (plus nog heel wat nieuw hout volgens zijn vrouw). Johan had zijn broers ingezet: de Klavertjes drie vormden een sterk veld met de snelle 94, 96 en de 80.

De familie de Jong was ook weer van de partij, hoewel Jurjen (meneer de Jong) zich nog beperkte tot een coachende rol vanaf de zijlijn. Fijn dat hij er weer bij kon zijn.
Maar ook de anderen hadden niet stil gezeten, er was gelakt, lichtere gaffels gemaakt, het drijfvermogen verbeterd ( Elzenga ), nieuwe zeilen op diverse boten ( behalve Ben, die zeilt nog steeds met een 40 jaar oud lapje, maar hoelang hij het nog vol houdt weet ik niet…de druk wordt aan alle kanten opgevoerd om toch maar een nieuw tuugje aan te schaffen. Ik geloof dat iedereen in het complot zit..). Men is erop uit om steeds lichter en sneller te worden.

Als toeschouwer op de kant was de ochtendwedstrijd het mooist: voorzien van deskundig commentaar van Tom en onze vaste fan meneer ’T Hoff konden wij zien hoe Elzenga de koppositie innam maar door manoeuvres van de pramen die ook weer kwijtraakte. En vervolgens overgenomen werd door de Klavers en Jelte Kruyer. Zenuwtergend was dat Ben met L 53 niet vooruit scheen te komen, hij raakte steeds meer achter en werd zelfs ingehaald! Maar heel sportief, hij gaf niet op!
Uiteindelijke werd de strijd beslecht: Jan Elzenga met L 95 werd derde, Johan Klaver met de L 96 werd tweede en Jelte Kruyer met de L 17 werd eerste.
Ben Deibel heeft in de pauze de boot boven water gehaald: hij bleek een hele mosselkwekerij meegesleept te hebben. De poetsbeurt had duidelijk effect, in de middagwedstrijd deed hij weer gewoon mee.
In de middag startte de wedstrijd pas tegen drie uur: de wind was bijna weggevallen. De wedstrijd werd ingekort, gelukkig maar want de paling lag op ons te wachten. Weinig spectaculair om te zien. Gelukkig zat ik naast een oudere dame die mij enthousiast vertelde over haar Lark, Lark 66 die zij in de jonge jaren bezat en waar zij zulke goede herinneringen aan had.
De uitslag verschilde niet zo veel met die van de ochtend : eerste plaats J. Kruyer ( L 17), tweede plaats J. Klaver ( L 96), en derde Van der Meulen ( L 139).

Na de wedstrijd was het hoogtepunt van de dag: versgerookte paling met je blote handen eten! De kwaliteit was weer uitstekend en het potje bier was ook niet te versmaden. Zoals gebruikelijk werd de dag afgesloten met een gezellige gezamenlijk maaltijd in de Trije doarpen waar de prijzen werden uitgereikt. De wisselbeker voor de Larken ging dit keer van Johan Klaver naar Jelte Kruyer! En de derde prijs is gegaan naar Jan ELzenga.
Het was een prima dag en de organisatie liep als een trein: met dank aan Jaap de Haas en de familie de Jong.

Zondagochtend waren 7 Larken om 11 uur al weer op het water. Met een windje drie tot vier in de rug zeilden we met een grillige wolkenlucht boven ons over de Brekken naar Gaasterbrug om daar koffie te drinken. Het was een prachtige tocht, door de aanwakkerende wind ‘s middags werd het nog hard werken! Het ging allemaal goed, alleen viel Nico voor het café tussen de wal en het schip. Gelukkig had Johan (door vroegere ervaringen wijs geworden) een stel droge kleren bij zich.
We kunnen al met al weer terugkijken op een gezellig weekend, we hebben goed kunnen zeilen en er was bijzonder veel belangstelling voor de Larken. Behalve onszelf hebben we een hoop andere mensen weer veel plezier gedaan! Bedankt iedereen!

De uitslag van de wedstrijden op 16-8-2008

Naam schipper zeilnummer Wedstrijd 1 Wedstrijd 2 totaal klassering
M.v.d. Berg L 1 11 11 22 11
Th.de Jong L 3 9 10 19 10

J. Kruyer

L 17

1

1

2

1

P. Postma

L 35

7

9

16

8

B. Deibel

L 53

12

7

19

9

N. Klaver

L 80

6

6

12

6

G. Klaver L 94 4 5 9 5
J. Elzinga L 95 3 4 7 3
J. de Haas L 133 10 12 22 12
J. H. van der Meulen L 137 5 3 8 4
J. de Jong L 139 8 8 16 7
J. Klaver L 96 2 2 4 2

Foto's gemaakt door Dries Kuperus

terug naar boven