Home

www.larkenclub.com


Geschiedenis Lark

Ontstaan Larkenclub

Overzicht Larken

Evenementen

Ingezonden

Contact
 

 


Oudega 2005

Op 27 augustus kwamen 9 larken bij elkaar in Oudega om sinds 45 jaar weer een wedstrijd te varen. De zeilvereniging uit OUdega had ons uitgenodigd. De inleg was even met de pet rond om uit de kosten te komen en wat overbleef ging naar een goed doel. Ook was er een veld pramen van de partij.
Van de larken waren aanwezig: L1, L17, L35, L51, L53, L94, L133, L137 en L139.

De eerste start was een beetje aarzelend, maar met een lekker windje werd er toch een mooie wedstrijd gevaren.
1. Johan Klaver, 2. Kruijer jr., 3. Jaap de Haas

De tweede wedstrijd begon met een toenemende wind. De L35 wordt nu gestuurd door Jannie Postma en dochter. Mijndert L1 moest naar huis, Judith L51 ging wegens lekkage bij Thijs in de 137 aan boord. In het eerste rak kwamen we een omgeslagen praam tegen, dus dat beloofde wat. Sommige schepen begonnen toch wat water te maken. Na de bovenboei maakte de Lark van Jaap de Haas zijn beruchte reputatie waar, door Jaap te lanceren en spontaan vol te lopen. Ook de Lark van Johan Klaver (die dacht dat hij alles onder controle had) sloeg spontaan om na een gijp. De rest zocht een goed heenkomen.

Kruijer Jr. en Ben Deibel haalden wel de finish en werden in het eindklassement 1 en 2. De gezonken bootjes werden vlot weer door een begeleidingsboot boven water gepompt, dus dat leed was snel geleden.

Na de wedstrijd was er zoute haring, gerookte paling en voldoende bier. Het werd erg gezellig.

Na een gezamenlijke warme maaltijd, prijs uitreiking en gezellig napraten konden we terugzien op een prachtige dag.

Was getekend: Johan Klaver

terug naar boven