Home

www.larkenclub.com


Geschiedenis Lark

Ontstaan Larkenclub

Overzicht Larken

Evenementen

Ingezonden

Contact
 

 


Jan Elsinga wint “OUD ZEILEND HOUT” 2017.

Mooi, een nieuwe naam op een heel oude wisseltrofee. En, ook mooi, met een langkieler (roer zit aan kiel vast) kan het dus ook. Gewoon, elke wedstrijd rustig meedoen met de kop, niet winnen, maar ook geen fouten maken en een beetje geluk hebben. Proficiat Jan.
Het was prima zeilweer. Meest windkracht 4-, uitschieters naar 4+. Best te doen, maar niet optimaal voor de lichtweer specialisten. Soms een beetje regen, maar nat word je toch in een Lark.
Jan zat er niet mee, hij zeilde steeds rustig door, steeds kort achter de snelste boten en hij “lachte het laatst” met een serie van 5, 2, 3, 2, 3.
Johan Beekman (3e in de einduitslag en dus verplicht schrijver van dit verslag), startte ook alle wedstrijden. Maar viel helaas in de laatste wedstrijd uit met ernstige schade – mast naar beneden / gebroken na aanvaring). Hij miste de regelmaat ( het steeds voorin varen) van Jan.
De winnaars van de individuele wedstrijden waren achtereenvolgens: Anton, Ron, Harry, Anton en weer Anton.
1ste wedstrijd: knokpartij tussen Anton en Harry. Op het nippertje gewonnen door Anton.
2e wedstrijd: Anton op kop in gevecht met Ron. Toen brak bij Anton het piekeval. Ron won, voor Jan. Harry ging in het begin van de race half zwemmen? Deed ff niet mee.
3e wedstrijd. Harry zette nu de zaken recht. Zonder meer de snelste.
Kanttekening Ron: hij claimt deze wedstrijd te hebben gewonnen.


(foto ontvangen van Ubo Duursma, genomen vanaf de starttoren)

Zondag
4e wedstrijd. Zonder de grote concurrenten (Harry en Ron) zeilde Anton rustig naar de eerste plaats. Overigens lagen de L71 (van Ron, maar nu gestuurd door Fokke) en de L140 (gevaren door Johan Klaver) na het eerste kruisrak wel voorop.
5e wedstrijd. Tot in het laatste kruisrak was er een fel gevecht tussen Hans en Anton. Maar Hans was niet al te fanatiek en vocht het laatste kruisrak niet tot het gaatje. Anton scoorde zijn 3e overwinning. Maar met 1x dnf en 1x dns kon hij de regelmatige scores van Jan niet benaderen. Tweede in de einduitslag.
Conclusie na de eerste 2 weekends.
De snelste boten en/of zeilers in de Lark na deze 2 weekends zijn Harry (L142), Anton (L94), Ron (L71), Hans (L51), op de voet gevolgd door Jan, Johan Beekman en ook Germ & Sietse (beide niet genoemd in dit verslag, maar zeker Sietse zat er toch steeds lekker bij) als lichtweer specialisten.

Kortom, er is werk aan de winkel. Het wordt nog spannend. Knutselen, repareren, boten sneller maken, trainen, studeren (de regeltjes). Toekomstige uitslagen zullen sterk door de weersomstandigheden worden bepaald.

MAAR …….. het moet wel vriendelijk blijven. Gezelligheid staat voorop. Winnen in de Lark geeft geen eeuwige roem, ook al is die wisselbeker meer dan 80 jaar oud.

terug naar boven