Home

www.larkenclub.com


Geschiedenis Lark

Ontstaan Larkenclub

Overzicht Larken

Evenementen

Ingezonden

Contact
 

 


Larkenweekend Broek
2016

Hoe snel kan iets gaan, ook op onze leeftijd nog. Nog geen 3 weken geleden zat Hans in het praathoekje aan het kanaal bij Grou naar zeilwedstrijden te kijken en komt daar in gesprek met een meneer die blijkt ook een zeilcarrière achter de rug te hebben. Beiden hebben zij een grote voorliefde voor het zeilen met hout. Hans moest maar eens een praatje gaan maken met Johan Klaver, die heeft die voorliefde ook en heeft er nog wel een paar “oud hout” boten staan. Larken was het toverwoord. De belangstelling bij Hans was gewekt en een paar dagen later zaten we bij Johan in de loods en werden wij met veel vuur ingewijd in het hoe en waarom in een Lark gaan zeilen zo’n goede keuze zou zijn voor hem. Ter plekke hebben we al gekozen welke boot het zou moeten worden als hij voor een Lark zou kiezen.
Johan wist ons te overtuigen en nodigde ons gelijk uit voor het aanstaande Larkenweekend met BBQ. Een weekend waar het vooral zou gaan over gezellig samenzijn en met enthousiasme zeilen in de Lark. Die uitnodiging hebben we graag aangenomen en alles wat Johan vertelde was waar. Als een warm bad was het. Allemaal aardige mensen, een fantastische locatie, een zeer gastvrije ontvangst en heerlijk eten en drinken.
Maar natuurlijk was de insteek ook om Hans in de Lark te krijgen. Die beslissing wilde hij pas nemen nadat hij wist of hij het oude lijf nog in de Lark kon krijgen en vooral of hij dat er droog vanaf kon brengen. Zijn lijfspreuk is namelijk dat water is om er op te zeilen en niet om erin te liggen. Dat is allemaal gelukt. Op zaterdag heeft hij dat uitgeprobeerd en is zodanig enthousiast geworden dat hij tijdens de BBQ getekend heeft voor de Lark 51, om zondag met plezier de tocht mee te zeilen. Een ervaring apart, leuk zeilen en reacties vanaf de wal dat het wel vlinders leken op het water o.a. door de vormgeving van het zeil.
Al met al een schip en een klasse waarin wij ons thuis kunnen voelen. Wij hopen nog veel evenementen in goede gezondheid met jullie te kunnen delen.

Hans en Jetty van der Kooy, L 51.

terug naar boven