Home

www.larkenclub.com


Geschiedenis Lark

Ontstaan Larkenclub

Overzicht Larken

Evenementen

Ingezonden

Contact
 

 


Larkenweekend Broek
2013
(
Bekijk hier het filmpje)

Het weekend van 8 en 9 juni is het weer zover, het evenement bij de fam. Zijlstra in Broek. Op vrijdag zijn de eerste deelnemers (fam. Deibel en Jack Brans) al aanwezig en zoeken een rustig plekje voor hun tent. De grote camper van de fam. Elzenga is prominent aanwezig in het landschapsbeeld. Zaterdagochtend is er vroeg bedrijvigheid en worden de larken die nog niet te water zijn erin getakeld. Annejo Dijkstra plaatst een derde tent op de camping.

In totaal doen er 11 larken mee:
L 1 Mijndert v.d. Berg, L17 Jelte Kruyer, L30 Sietze Dijkstra, L35 Heren Postma, L 53 Ben Deibel, L80 Gerben de Jong, L 94 Johan Beekman, L95 Jan Elzenga, L96 Johan Klaver, L135 Jack Brans, L137 Hessel Zijstra,
Plus de rescue boot Duncan van de ouders van Fredy Zijlstra en de rubberboot (afwisselend bemand door Jitse en Jan Elzenga).

Tijdens het optuigen komt Mijndert er achter dat zijn gaffel helaas nog in Duitsland ligt. De L1 komt dit jaar dus niet in actie. Hij mag mee met de L96 als balast van Johan Klaver (of is het andersom???).

Tijdens de koffie met suikerbrood wordt in het palaver besloten dat er richting Snekermeer gevaren wordt. Er staat een stevige Noordenwind en op de Noorder-oudeweg moet gekruist worden. Het rif gaat er in.
Annejo D. bewaakt het terrein en Els E. en Afke D. gaan op kledingjacht in Franeker.

 

De larken worden door Jitse E. met de rubberboot richting de Joustersluis gesleept en als iedereen aanwezig is vangt de tocht aan met als eerste obstakel de sluis. Al gauw ontstaat er een opstopping en zijn sommige huurboten niet bereid even te wachten wat hier en daar gelijk al spannende taferelen oplevert.

 

 

 

 

 

 

 

 
Op het kruisrak vormt een groep niet al te bedreven huurvalken een nieuwe uitdaging. Johan K. en Mijndert B. geraken hierdoor zelfs in het riet aan lagerwal. Gelukkig is Jitse E. in de buurt om ze te redden. Op de Goingarijpster Poelen kan de L135 van Jack de golven die over het dek lopen niet aan en loopt vol. En de onderkant was dit keer nog wel zo mooi dicht... De Duncan van de fam. Mensonides sleept Jack terug naar Broek en vaart daarna naar het starteiland voor een drankje met de rest die dan al bijna weer vertrekt. Volgens de verhalen is iedereen veilig aangekomen in Sneek. Wel moest Jan E. nog even zijn boot leeghozen na een wat vreemde aanleg-manoevre van Gerben J., maar niemand kreeg dit keer een nat pak wat maar goed ook was gezien de watertemperatuur.

Omdat Hessel Z. in de rubberboot tevergeefs op zoek gaat naar Jack B. (die dus veilig op de Duncan zat - de communicatie onderweg is een aandachtspuntje cq. verberterpuntje...) stapt Mijndert B. in de L137 voor de terugweg. Gelukkig mag Hessel Z. mee terug op de Duncan.

Na een voorspoedige tocht terug is het tijd voor de BBQ, verzorgd door Brasserie La Fontaine Heerenveen. Ook Itte de Jong en de vrouw van Johan B. schuiven aan. De jongens Postma keren weer huiswaarts. Het wordt weer een gezellige avond.

Zondag is het fris weer met lekker windje. Jelte Kruyer komt de ploeg versterken (met heerlijk appeltaart), Mijndert B. is zaterdag weer richting Duitsland gegaan. De tocht gaat dit keer richting Goingarijp met voor de fanatiekelingen een rondje over het Snekermeer. De L137 wordt bemand door Jack B. Hessel Z. versterkt de bemanning op de Duncan. Er wordt prachtig gevaren al vinden sommigen de golven van de Duncan die op korte afstand meevaart om mooie videobeelden te maken wat minder prettig...

 

Gelukkig wederom geen natte pakken en na wat heerlijke hapjes en drankjes bij restaurant de Klokkenstoel arriveert iedereen aan het einde van de middag weer veilig in Broek.

Ook dit jaar hebben de Larken weer veel bekijks gehad op het water. Het was een prachtig gezicht.
Al met al een zeer geslaagd weekend.

terug naar boven