Home

www.larkenclub.com


Geschiedenis Lark

Ontstaan Larkenclub

Overzicht Larken

Evenementen

Ingezonden

Contact
 

 


Evenementen 2019
 

Paterswolde Oud Zeilend Hout 13 en 14 juli

Allereerst de felicitaties aan de winnaars:
1 Anton Wachter L94
2 Bram Pasman   L51
3 Harry G. en Ron H  L140
4 Ron H en Harry  G  L49
5 Stef G. L 142, inbegrepen 2x omslaan [hoort bij de training heb ik begrepen van hem].

De weergoden waren ons goed gezind, 3 a 4 bft, dus prachtig larkenweer en ik moet zeggen, dat we erg vriendelijk en goed zijn ontvangen en de warme maaltijd er lekker in schoot met het nodige vocht vooraf.

Wat verder opviel was, dat meerdere zeilers toch heel dicht tegen de top aan zeilen met hun boten, die steeds verder getuned en getrimd waren, zoals de 144, de 96, de 71, de 80, de 95, de 30, de 9 [zat in een verkeerde boot] en de 12, waardoor de wedstrijden alleen maar spannender en dus ook leuker worden.   

Hopelijk wordt dit nog verder uitgebreid met een nieuwe 134 !!

Frappant was afgelopen week de enorme werklust van ene Johan Klaver, die in 2 dagen tijd de bodem t.p.v. van de spiegelhoeken maar liefst bijna 5 cm omhoog getimmerd had om een wat geveegder kontje te verkrijgen.

Hij had heel slecht geslapen van zondag op maandag na Grou.
Iemand had hem wat in het oor gefluisterd???

Het resultaat was dit weekend duidelijk zichtbaar. Jammer dat zijn voorstag het begaf, waardoor het ophield met de L144. [mastkoker gelukkig bovendeks afgebroken] maar …….hij hunkert al de sneekweek daar zal het gebeuren !!
Ook pech hadden Johan Beekman en Anton van der Geest met een voorstag, die in het dek loslaat met alle gevolgen van dien. Die jongens zijn denk in trainingskamp geweest, waardoor ze hun spierkracht niet meer in bedwang hebben en ja dan krijg dit soort materiaalpech, want ik heb ook geen paalworm of i.d. kunnen ontdekken.

Al met al een geslaagd en mooi zeilweekend en mijn dank gaat ook uit naar de organisatie.

Gr. Harry Gierveld L140 en tot ziens in Sneek en een geveegd kontje lijkt mij ook wel wat hebben!


Grou Princenhoftocht en wedstrijden 6 en 7 juli

Princenhoftocht zaterdag 6 juli 2019

Het mooie tot het laatst bewaren, wordt veelal gezegd. Dat is niet de reden waarom dit verslag al een tijdje op zich heeft laten wachten. 

Ik was in de veronderstelling dat het verslag van Henk S. het zeilevenement genoeg verwoord had. Echter werd ik aangesproken over de behaalde 3e plek betreft de princenhoftocht. Hierover moest ook wat geschreven worden. En terecht........

Wat een prachtig gebied is het toch!!! Eigenlijk jammer dat bij een tocht als deze het wedstrijdelement de boventoon voert. Of is dit langzaam zo gegroeid heren?? 

Het startschot luidde en full speed gingen we richting boei B. Eenmaal de boei gepasseerd, de "Tynje" door, waarna uitkomend op de "Wide Ie". Vervolgens op de "Greft" linksaf de "Folkertssleat op om in de "Headamsleat te finishen. 
Hier wachtte ons een prima lunch en was er genoeg tijd om het 1e gedeelte te evalueren. 
Dat Paul de R. toe was aan de boterhammen werd snel duidelijk. Hij kwam van ver en haalde op 3 na iedereen in. 
De wind was prima maar helaas bleef het niet droog. Lang niet iedereen was hier qua kleding op voorbereid. Zo ook Henk S. Hij had het koud en ik zag hem trillend zijn broodje nuttigen. De melk bleef nog maar net in zijn beker. Ik had bijna Anton W. (een lichaam met mogelijkheden) op hem afgestuurd met de gedachte hem weer lekker warm te knuffelen. 
Vervolgens met zijn allen de brug door om ons klaar te maken voor de 2e start. Bram P. stoof als 1e de 'Kromme Ie" in achtervolgt door Johan B, Johan K en Harry G.
Het was wederom genieten in deze mooie omgeving. De wind nog steeds prima en inmiddels gestopt met miezeren. 
Uitkomend op de Wijde Ee, de Tynje door, was het finishen bij het starteiland op het Pikmeer.

In afwachting van de prijsuitreiking werd aan alle deelnemers een borrel aangeboden welke traditioneel plaatsvond op het starteiland. 
Aan het woord de inmiddels oud voorzitter, die op geheel eigen wijze, met veel humor en verhalen de medailles uitdeelde. Geweldige Man!!!

Bram P. was de snelste en Johan B. kwam er vlak achter aan.

Bedankt Larkenzeilers en natuurlijk de organisatie voor dit prachtige Zeil-evenement!
Groet,
Stef Gierveld

Onderlinge zeilwedstrijden op zondag 7 juli 2019.

Na de wedstrijden was het twee uur naar huis tuffen om nog net op tijd thuis te zijn voor de tweede  helft van de voetbal en de Oranje-vrouwen te zien. Bord op schoot en eten en kijken tegelijk. Fijn dat de Oranje-vrouwen trots kunnen zijn op hun prestatie.

Eerlijk gezegd is daardoor dit verslag verschoven naar de volgende dag.

De onderlinge zeilwedstrijden kende goed weer en een lekkere wind met krachtige uitschieters.

Zaterdag was al aangekondigd dat de banen veranderd zijn. Dit was nodig vanwege de nieuw gegraven verbinding tussen het Pikmeer en de Wijde Ee. Het maakt wel dat het moeilijk is om de juiste boei te vinden, gezien het decor van de wal. De windmolen geeft de beste positie weer.

Bram Pasma met L 51 was tweemaal eerste. Prachtig zoals hij de Lark op alle koersen op snelheid weet te houden. Eenmaal voor en hij is weg. Op het laatste deel van de banen was het kruisen door de Tynje. Tot tweemaal toe wist Johan Beekman met L 96 me te pakken en kon ik er braaf achteraan zeilen. Johan dus zeer verdienstelijk tweede. Ook Anton Wachter pakte me in de eerste wedstrijd op dit stuk. Dit wordt nog een nachtje zeilen. Zelf werd ik derde. Jan Brederode in de L 53 zeilde goed. De spiegel van zijn Lark heb ik mogen bewonderen. Het hele veld lag dicht bij elkaar en dus oppassen voor missers.

De wimpels met “Honderd jaar Larken“ aan de top van de gaffels waren door de andere watersporters al van verre te bewonderen. Het was een fijne zeildag.

Henk Scholten met L 71.


Larkenweekend Wanneperveen 8 en 9 juni

Evaluatie 100 jaar

Allereerst willen we anton en paul bedanken voor de inzet om dit 100 jarige evenement te organiseren.
Ondanks dat de weergoden de eerste dag niet op onze hand waren hebben we toch een gezellige dag gehad.
Dat de toertocht en praamvaren niet doorgingen heeft geen afbreuk gedaan aan de grote opkomst, gelukkig maar.

De accommodatie was voor deze gelegenheid uitermate geschikt, de bbq omzetten in een lopend buffet was geen enkel probleem en over de kwaliteit en hoeveelheid hadden we niet te klagen. Gelukkig waren een groot aantal vrouwen mee gekomen en ook die ik niet kende.

Paul had er voor gekozen de praam voor 2 dagen te huren en dat was gezien het weer van de 2e dag een goede vooruitblik want nu konden de wedstrijden voor een aantal toeschouwers van dichtbij bekeken worden.  

Dag 2

De wedstrijden: met totaal ander weer begonnen we aan onze eerste wedstrijden, net als vorig jaar werd voor 4 korte wedstrijden op een olympische baan gevaren. Ik moet er wel bij vertellen dat alle wedstrijden te zeilen met de larkenploeg voor mij onder de zelfde weersomstandigheden mogen. Hulde voor de wedstrijdcommissie want ze hebben echt hun best gedaan. De uitslagen hierdoor zijn zeer verrassend. Even verrassend voor mij was dat ene meneer Klaver pochend op het mooie weer toch ook even de watertemperatuur wilde proberen. Voor hem was het beter geweest als Johan Beekman dat was overkomen, dan hadden we gelijk geweten of zijn nieuwste uitvinding bij het omslaan, de kuipverkleining, had gewerkt.
Een beetje een teleurgestelde Harrie moest toekijken hoe zijn briljant varende en dus onze nieuwe runner-up STEF er met de hoofdprijs vandoor ging gevolgd door Anton Wachter en ondergetekende.

Al met al een zeer geslaagd weekend, we zien elkaar weer op de volgende ontmoeting.  

Ron  Hubregtse


naar boven