Home

www.larkenclub.com


Geschiedenis Lark

Ontstaan Larkenclub

Overzicht Larken

Evenementen

Ingezonden

Contact
 

 


Evenementen 2018

Larkenweekend Belter

We starten zaterdag onder ideale omstandigheden richting Beulaker, met een mooi windje naar de walengracht. Daar wachtte ons toch wel een verrassing. De eersten dus de zg snelle jongens werden hier teruggefloten. Windstilte en draaiingen werd menigeen noodlottig. Meindert had hiervoor de beste oplossing. Hij liep gewoon over de kant de lark meeslepend. Na dit obstakel inclusief pontje en vervelende politieboot kwamen we op het goed te bezeilen giethoornse meer. Eindelijk aan het bier en eten bij cafe geertien. De terugweg leek aanvankelijk met weinig wind te gaan maar dit bleek een vergissing.
Johan nam Ben Deibel aan boord, een geweldig koppel. Terug op de belter en een zeer gezellig samen eten zat de eerste dag er op.

Dag 2 is de wedstrijddag.
We startten ca 11 uur en er werden 5 korte wedstrijden gevaren met zeer wisselende uitslagen alhoewel na de eerste 3 wedstrijden dachten we allemaal dat Gerben met de 80 en 2 overwinningen de hoofdprijs in zijn zak had. Maar de slimme Johan met de 53 gooide roet in het eten.

Terugkijkende op een geweldig weekend georganiseerd door Paul en Anton was het Johan die er met de hoofdprijs vandoor ging gevolgd door Sietse en Ondergetekende.

Deze opzet is zeker voor herhaling vatbaar en misschien wel een voorbeeld voor andere voor de larken bestemde wedstrijden.

Van Ron. L49

Princenhoftocht

Op zaterdag was de Princenhoftocht. De route ging over het nieuwe water, Suderburds Wiid, daarna de weer bekende Wide Ie enz. De finish was voor de Hooidamssloot brug. Zoals altijd stonden de lekkere broodjes en vruchtenbowl voor ons klaar.

's Middags werd er gestart voorbij de Hooidmassloot brug. Dat ging wat heftig want de wind was wat aangetrokken en de startlijn was kort. Het water was daar niet breed maar het ging goed!
Voor Eernewoude op de hoogte van de Geau kwam er een onverwachte windvlaag.
Ik werd van de hoge naar de lage kant gewipt, kon daardoor niet zo snel de schoot los krijgen en ging dus om! Voor de L 80 was de wedstrijd voorbij!

Het lukte om in m n uppie de boot weer overeind te krijgen en leeg te hozen. De laatste 80 liter met de zelflozer kwijt te raken lukte eerst niet door te weinig snelheid maar in de Folkertsloot raakte ik het restje water kwijt.

Op het starteiland werd onder het genot van een drankje Bram Pasma als eerste gehuldigd! Bram zeilde voor het eerst mee in de Lark!

Zondag was een dag van verwarring! Ik bedoel het achter elkaar aanvaren, een bekend verschijnsel! Jitse Elzinga was het meest allert en ging links uit de flank en voer op de juiste boei af. s Middags deed zich een soort gelijk geval voor. Aanleiding voor enkele Larken om de strijd te staken. Wederom prijsuitreiking op het eiland waar Jitse Elzinga de eerste prijs in ontvangst nam. Maar niet voordat de voorzitter eerst weer enkele pikante moppen ten gehore bracht.

Fokke Wijnstra werd tweede en ondergetekende dus derde.

Weer een prachtig zeil evenement, heerlijk temperatuurtje met wisselende, niet te sterke wind.

hartelijke groet Gerben.

Oud Zeilend Hout

Het was zaterdagmorgen verzamelen in Eastermar (Oostermeer) je weet wel, daar woont de mem fan Doutzen. Ook wonen er veel miljonairs. Het was prachtig weer en de organisatie perfect. 10 Larken hadden zich ingeschreven.

Er werden zaterdag 3 en zondag 2 wedstrijden gevaren. 
Het was dringen bij de start 1x algehele terugroep (nog nooit gebeurd) en 1x individuele terugroep.
Het was een schiftende wind en het was soms lastig varen. 
Gerben lag een wedstrijd een straat voor maar miste de finish en werd 8e.
Jitse zeilde een 1e plaats maar ook een 5e plaats. Anton zeilde 3x1 maar ook een 6e plaats. 
De resultaten waren heel verschillend.
De maaltijd was heel goed verzorgd en smaakte geweldig. Er werd heel wat gerekend voordat de uitslag bekend was.

De organisatie W.S.V. Eastermar had zich enorm uitgesloofd om het de deelnemers naar de zin te maken. We voelden ons erg welkom.

Jack Brans had ook alles uit de kast getrokken, 10 B.M. ers kwamen aan de start. Dat komt dus ook helemaal goed met zijn inspanning.

Al met al een zeer geslaagd weekend.
Johan

1 L94 Anton Wachter
2 L95 Jitze Elzenga
3 L53 Johan Klaver
4 L30 Sietse Dijkstra
5 L96 Johan Beekman
6 L51 Iede Lodema
7 L80 Gerben de Jong
8 L93 Hessel Zijlstra en Fokke Wijnstra
9 L 1 Meindert van den Berg
10 L134 Anton van der Geest

naar boven