Home

www.larkenclub.com


Geschiedenis Lark

Ontstaan Larkenclub

Overzicht Larken

Evenementen

Ingezonden

Contact
 

 


Almelo 2017

Tijdens het orkaanseizoen werden in Almelo de laatste wedstrijden van het jaar gezeild. Tussen twee regenachtige weken treffen wij prachtig weer en zelfs de wind kwam uit een gunstige hoek.
Maar liefst 15 Larken verschenen aan de start. Ook Benny en Harry waren weer aanwezig. Harry liet Ron deze keer meezeilen en hielp mee met de organisatie.
In twee groepen verdeeld werden er drie wedstrijden gezeild. Rond 11 uur startte de eerste groep. Benny, Gerben en Peter hadden een goede start. Jan Elzinga was te gretig en ging als laatste over de startlijn. Er waren verraderlijke windstiltes en daar kwam Benny halverwege de boei achter. Fokke nam de kop positie over. Oh jee, wat was de baan ook al weer. Ja, vorig jaar ging het mis met de eerste groep. Weet je het nog Harry? Dus maar door naar de verste boei. Tot grote opluchting van hemzelf kon Fokke als eerste over de finish zeilen. Uitslag: Fokke, Benny, Jan, Jaap, Gerben, Jack, Anton vd G, Peter.
In de tweede groep werd ook hard om de overwinning gestreden. Als verrassing was er een bootwissel tussen Johan K. en Peter. Ver vooruit bleek de Fladderrak erg sterk op dit water. Uitslag: Johan K,Anton W, Ron, Henk, Henk Jan, Paul, Johan B.
Daarna konden we eindelijk verslag doen van de wedstrijd en tactiek bespreken. De derde helft kwam snel weer op gang. Het bleek dat overal de wind weg kon vallen. Ook kon je langs het riet soms meters tegen de wind in varen tot je ineens overstag geblazen werd. Tijd voor de tweede wedstrijd.
De deelnemers weer door elkaar gehusseld en de wind nam iets toe.
Uitslag: Anton, Benny, Ron, Fokke, Paul, Johan B, Jan, Jack
Uitslag: Henk Jan, Henk, Jaap, Johan K, Gerben, Anton vd G, Peter
Tijd voor de lunch en het rekenwerk voor de wedstrijdcommissie.
De laatste wedstrijd werd de baan twee maal gevaren voor de dagprijs en de best of de rest trofee.
Bij de bovenste startboei was het weer erg druk, dit was dan ook echt de beste startplek. Benny en Anton gingen als eerste weg. De rest daar kwam vlak achteraan. Weer ongeveer halverwege kwam er iemand in een windstilte te liggen. Deze keer is het Anton, hij vond het duidelijk niet leuk. De eerste boei werd door Henk gerond, gevolgd door Benny en Ron. Henk ging geweldig goed. Nadat het hele veld voorbij is kon Anton de boei ronden. De wind blijkt Anton later gunstig gezind en brengt hem weer bij de rest. Iedereen wordt ingehaald behalve Ron. Hij blijft Anton tactisch tot op de finish voor.

Uitslag wedstrijd Almelo:

Groep A
1 Anton Wachter L94
2 Ron Hubrechtse L49
3 Fokke Wijnstra L51
4 Benny Wiggers L12
5 Henk Scholten L71
6 Johan Klaver L93
7 Jaap de Haas L133
8 Henk Jan Reesink L142

Groep B
1 Jan Elzinga L95
2 Paul de Ruyter L9
3 Johan Beekman L96
4 Gerben de Jong L80
5 Anton van der Geest L134
6 Peter Enter L140
7 Jack Brans L135

Het weer was zo goed dat zelfs de prijsuitreiking buiten gedaan werd.

Na de prijsuitreiking werd er nog even stil gestaan bij de Sneekweek. Vooral het einde blijft ons dwars zitten. Dit is door de voorzitter en het bestuur opgepakt en met de KWS besproken. Ron kreeg daarom het eenmalig gemaakte “2017 pech vogel” wandbord.

We willen de organisatie en de Almelosche W.v. bedanken voor de gastvrijheid en tot volgend jaar.
Fokke

naar boven