Home

www.larkenclub.com


Geschiedenis Lark

Ontstaan Larkenclub

Overzicht Larken

Evenementen

Ingezonden

Contact
 

 


Almelo 2016

Rond half 10 is het zoals gewoonlijk een drukte van belang met het takelen van de larken. Havenmeester Albert Lenten manoeuvreert de larken vlot en kundig het water in. Iedereen wordt weer gastvrij ontvangen door de vrijwilligers van de kantine met heerlijke koffie en krentenbrood. (gesponsord door de A.W.V.)
Tijdens het palaver legt Ron uit dat er in 2 groepen gezeild wordt, waardoor er meer ruimte bij de start is, want…..ja, er hebben zich maar liefst 15 larken aangemeld! Nadat wedstrijdleider Bert de Winter de route heeft besproken en waterwacht Renee zijn plaats heeft ingenomen, kan er gestart worden. Harry gaat als 1e van groep 1 over de startlijn maar zeilt naar de verkeerde boei. Gedwee gevolgd door de rest van de groep. (wat een volgzame mannen!) Verbaasde gezichten bij de finish toen niet ‘afgeblazen’ werd en grote hilariteit bij de toeschouwers. Groep 2 volgde de goede route en finishte reglementair. Er volgen nog 2 wedstrijden waarbij de groepen weer gemixt worden. Dan de finale in goud en zilver.
Uitslag: in goud 1. Harry Gierveld 2. Benny Wiegers
in zilver 1.Hans v.d.Kooy 2. Jitze Elzenga

Als gevolg van de sterk wisselende ‘weinig wind’ waren de uitslagen verrassend. De fans leefden mee en bij de finish werd een ieder enthousiast toegejuicht. Het was weer heel gezellig in Almelo en dat niet in de laatste plaats dankzij de reuze aardige vrijwilligers die voor een vriendenprijs de heerlijkste hapjes en drankjes serveerden. TOP!
Na het takelen (gesponsord door de A.W.V.) en de prijsuitreiking werd er nog gezellig nagepraat. Door de nieuwe opzet werd het ondanks weinig wind toch nog spannend! Wij vonden het een hele geslaagde dag!

Organisatie bedankt en tot volgend jaar,
Sietze en Annejo Dijkstra.

Foto's Henk Scholten

Foto's Fredy Zijlstra

naar boven