Home

www.larkenclub.com


Geschiedenis Lark

Ontstaan Larkenclub

Overzicht Larken

Evenementen

Ingezonden

Contact
 

 


Almelo 2012

Voor onze awv leden en speciaal zij die het ouderwetse zeilen nog hoog in het vaandel hebben staan:
op 23 september heeft Harry
Gierveld het dit jaar toch maar weer voor elkaar gekregen een grote vloot larken op het Twente kanaal te krijgen. Er zijn nu 23 larken geregistreerd en om er daarvan 14 naar de wedstrijden in Almelo te krijgen is een inspanning van groot formaat.
W
e waren afhankelijk van de weergoden en die hebben ons niet in de steek gelaten. Het was een klein beetje jammer dat de wind iets teveel dwars over het kanaal stond maar dat kwam onze Friese medestanders prima uit.
N
adat de eerste wedstrijd was gewonnen door good old Harry Gierveld kwamen de Almeloers er niet echt meer aan te pas. De tweede wedstrijd werd gewonnen door Jan Elzinga.
N
a de tweede wedstrijd had de wedstrijdcommissie met als voorzitter Bert de Winter het lumineuze idee om de larken als een tombola te gaan verruilen. Waar eerst nog een paar zeilers zich daar niet echt mee konden verenigen waren zij na deze wedstrijd die werd gewonnen door Elzinga jr met de 142 heel enthousiast met uitdrukkingen zoals verrek, mijn boot loopt toch wel of jij hebt een paar slimme dingen in je boot daar maak ik gebruik van. Uiteindelijk werd de hoofdprijs gewonnen door Jan Elzinga uit Leeuwarden. Hij ging er met de Hein Voskamp trofee vandoor. Hein is alweer een jaar niet meer onder ons werd bij deze gelegenheid vervangen door een van onze oudste leden de heer Jan Rohof die op een voortreffelijke wijze de prijsuitreiking heeft gedaan. Daarna mochten we nog even genieten van het zangduo de ROHOFJES die het clublied van de awv zongen.
A
l met al een geslaagde dag waarvan we hopen die in 2013 weer te kunnen organiseren.

PS. wij van de larken (Harry en Ron) danken de vereniging voor de gastvrije ontvangst, de havenmeester voor het takelen enz. en de kantinedienst voor de perfecte verzorging.
Z
onder de inzet van deze mensen zijn dit soort evenementen niet te organiseren.

Graag allemaal tot volgend jaar, Ron Hubregtse

Foto's ingezonden door Johan Klaver

Een greep uit de foto's gemaakt door Annetta en Douwe Jan de Vries (L140)

naar boven